donderdag 29 september 2016

Blok 47.

De laatste strook linnen die ik borduur voor de witte pronkrol, zal in zijn geheel bestaan uit het patroon "The English Whitework Sampler" van The Needle's Prayse.


Het patroon dat ik al enkele jaren in huis heb, is verdeeld over 5 patroonbladen. Deze 5 patroondelen passen naast elkaar exact op mijn strook linnen van 1.50 meter lang.In het patroon komen delen voor in hardanger, waarin draden worden weggeknipt waardoor de ondergrond van de pronkrol zichtbaar wordt. Bij mij is dat natuurlijk bordeauxrood.  Daarom heb ik het alfabet in stersteek in rood durven borduren. De klos zijden perlé 12 van Au Ver a Soie had ik twee jaar geleden gekocht en komt nu heel goed van pas.


Een plaatje van hoe de witte pronkrol in de rode 'jas' zal uitzien.

Lieve groet,
Jeanny.

8 opmerkingen:

Annelein zei

Super mooi!!! Helemaal verliefd op dit patroon... Een leuke uitdaging voor de komende winter... heel veel borduurplezier. En dank voor het delen... komt op mijn verlanglijstje....*Ü*...

Lida zei

Ik vind bet een schitterend patroon en een perfect eindstuk voor jouw prachtige rol! Groetjes
Lida

Anoniem zei

Ik moet steeds zuchten, wanneer ik naar de mooie dingen die jij maakt, kijk. Ik kan er ook zo van genieten. Nog gefeliciteerd met jullie huwelijksdag en het was een hele mooie foto op FB. Fijn weekend en groetjes van Wilma

Truus zei

Mooi om dit patroon aan je pronkrol toe te voegen.
Veel borduurplezier
groetjes, Truus uit Drenthe

Corina zei

wow dat wordt geweldig mooi!

Corina zei

heel erg mooi!

Hetti zei

Met open mond heb ik de afgelopen tijd je prachtige pronkrol in wording bewonderd Jeanny! Wat een prachtig patroon voor het laatste gedeelte en de combinatie met rood is geweldig.
En dan even tussendoor de kleine patroontjes borduren, ook al zooo mooi!
Heel veel plezier en tot zaterdag bij Merkwaardig?!
XXX Hetti

Elisa zei

superbe !!!! j'aime beaucoup