maandag 21 februari 2011

Ditmaal eens niet in het rood.

In het Amerikaanse tijdschrift Sampler & Antique Needlework #61 stond een klein merklapje dat mijn aandacht trok.Ik vond het een mooi lapje om tussendoor te maken. De kleuren heb ik enigszins aangepast, omdat ik ook een andere kleur linnen als ondergrond heb gebruikt. Het is 16 draads linnen, zowel de binnen- als de buitenkant.
Tevens rijst de vraag, wat doe je er weer mee???

Tijdens het borduren, kwam ik op het idee om er een Huswif van te maken. een oprolbaar (reis)borduurgarnituurtje. Huswif is afgeleid van huisvrouw/housewife. Om er iets meer rolletje van te kunnen maken, heb ik wat randjes extra geborduurd en met een rolzoompje het stof nog iets verlengd aan de bovenzijde.Dit idee zorgde ervoor, dat ik in mijn voorraadje moest duiken om iets voor de binnenkant te verzinnen, zoals linnen, stofjes en accessoires. Het viel me toen echt op, dat ik veel verschillende hartjes in mijn bezit heb. Vandaar dat ik het thema "hart" heb gebruikt voor de binnenkant.Het bruine vilten hartje heb ik iets gevuld met een lapje fiberfill en aan beide zijden heb ik het linnen met wat platsteekjes versierd.Van twee verschillende stofjes heb ik zakjes opgenaaid, versierd met een kantje aan de bovenzijde. Een 1,5 cm breed linnen bandje heb ik voorzien van platsteekjes en opgenaaid.Op het onderste zakje heb ik een borduurringetje en hartje geplaatst wat ik vorig weekend gekocht heb op de grote Handwerkbeurs L'Aiguille en Fête in Parijs. In het hartje heb ik eindjes draad geknoopt, die in het merklapje voorkomen.Wat ik zelf erg leuk vind, is het speldenrolletje. Hierdoor kun je gemakkelijk beginnen met oprollen.En dit is mij Huswif in opgerolde toestand.

24 opmerkingen:

Bertie zei

Prachtig idee, vindt het blauwe linnen ook heel mooi zo gecombineerd met bruin, inderdaad wordt rood mij ook wel eens te veel.
Het spelden rolletje is ook heel apart alsmede het hartje met de garens. Heb mijn S&AN nog niet binnen en kijk er naar uit.
Hoor ik dat je het leuk hebt gehad in Parijs?? ik ga definitief in 2012.

jose zei

Lieve deugd Jeanny, hoe kom je er op om er zo'n lief rolletje van te maken.

Het schilderijtje veranderen in zo iets apart. Geweldig !! Jij kan het zo mooi veranderen in iets moois,dit heb ik niet. Ik kom er niet op super..

Maar ik ben ook geen borduurster van geweldige mooie borduur technieken.Geweldig dit leuke mooie rolletje. En super handig. En een heel lief rolletje met een schatje van spelden rolletje om te zien. Een snoepie !!

Liefs José weer smullen hier !!

jose zei

Ik was de eerste er had nog niemand gereageerd. Maar deed er zo lang over hihi.

José zei

Ja Parijs was Super Bertie

Stofnest zei

Wat mooi!

Liefs, Ria

petrashandwerken ..steekje voor steekje zei

wat 'n prachtig reisgarnituurtje,
zó fijntjes gemaakt..
'n écht PRONKSTUKJE!
groetjes, Petra

Jeanny zei

Ja Bertie, Parijs was een hele belevenis, voor herhaling vatbaar!
En weet je wat mijn "buit" was, allemaal lintjes en bandjes in kleur rood gecombineerd met naturel. Oké ook nog een stapeltje bijpassende stofjes.

Carin zei

In een woord G*E*W*E*L*D*I*G !

Oude lappen zei

Heel mooi gedaan!Minder goed nieuws, door de aanhoudende spanningen word ik voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis.
groetjes Liliane

Tony zei

Het is weer prachtig.De afwerking alles is subliem.Groeten, Tony

Elma zei

Jeanny kleur maakt niet uit je bent een borduurkanjer.

Erna zei

Lieve Jeanny, wat een superrol heb je ervan gemaakt.Wat kunnen we toch veel van je leren...en ja ook ik vond Parijs super...
Liefs
Erna

Anoniem zei

Hoe kan het ook anders:heel origineel en bijzonder mooi!M.H.

lheurebleue zei

wat is dit genieten zeg! elk detail is om ter mooist! en leuk dat je er iets 'nuttigs' van gemaakt hebt - zo kan je dit moois telkens weer gebruiktn!

Anoniem zei

wat mooi!!!heel erg apart
Groet Lina

Anoniem zei

SCHITTEREND meer kan ik niet zeggen. Anders val ik in de herhaling om te zeggen hoe kom je weer op dit idee.
Groetjes Hilda

Willy zei

Jeanny, wat weet je weer van een op het eerste gezicht eenvoudig borduurwerkje iets bijzonders te maken.Erg mooi.
Groetjes

MarianneP zei

Wat een beeldschoon werkje en onbetaalbaar! Ga maar eens na hoeveel tijd daarin gaat zitten. Heerlijk werk denk ik door de afwisseling van technieken en het toevoegen van eigen ideetjes. Ik krijg altijd bij zoiets moois het gevoel van : oh dat wil ik ook. Maar er ligt nog wel wat wat eerst af moet. Ik sla het op in mijn map ideetjes. Fijn dat je dit zo uitgebreid met ons deelt!

Anoniem zei

Een juweeltje............!!!!!
Groetjes Mien B.

miriam zei

dat is echt schitterend geworden heel apart en mooi geworden.
En leuk met al die hartjes zo bij elkaar.

♥ miriam

Ine zei

Weer een schitterende aanwinst voor je collectie borduuraccessoires.

Juist de details doen het 'm!

Anoniem zei

S*C*H*I*T*T*E*R*E*N*D !!!!!

MM

Corrie zei

Dit vind ik toch weer een ongelofelijk mooi en lief werk! Hoe bedenk je het om van een merklapje zoiets te maken. Ik zit er helemaal bij te zuchten, zó mooi is het!

Unknown zei

Ohhh, Jeanny wat is dat mooi geworden. Heel apart. Ik ben er meteen verliefd op geworden.

groetjes,
Saskia