woensdag 14 december 2011

De trip naar de Elzas.

Afgelopen weekend ben ik met Erica in de Elzas geweest. Op de heenweg op vrijdag hebben we de handwerkwinkel Broderie au fil du Temps in Strasbourg bezocht en tegelijkertijd kennis kunnen maken met Paula en Claudine. Dit was een heel prettige ontmoeting.
Hier heb ik mijn stofjes en bandjes/lintjes weer goed kunnen aanvullen.Diezelfde avond hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om in Strasbourg de kerstmarkt te bezoeken.

Zaterdag hebben we de tentoonstelling over DMC in Musee du Textile in Parc Wesserling bezocht, ons hoofddoel van de reis.
De opzet was modern en oud door elkaar en dat idee was zeer geslaagd. Voor ons, beide verzamelaars van oude DMC-boeken, was dit een unieke ervaring.Ook onderstaande merklap hebben we in het echt gezien en gefotografeerd. In dit logje laat ik zien mijn eigen geborduurde exemplaar zien. Wie had durven dromen, dat ik het origineel ooit zou zien...!


Op hetzelfde Parc Wesserling was op dat moment een kerstmarkt van kunstenaars. Erica kocht hier een prachtige sjaal.

Van hieruit reden we naar Brunstatt naar het prachtige winkeltje Le petit Chose. Deze tip had Paula ons gegeven. Het was een gouden tip, wat een exclusiviteit, super. Echt om van te smullen.

Op zondag hebben we de kerstmarkt bezocht in Colmar en daarna weer de reis naar huis gemaakt.

26 opmerkingen:

Annelies zei

Dat klinkt als een heel gezellig weekend !
Mooie aankopen en wat een schitterend merklapje.

Lida zei

Dat was dus een heel geslaagd weekend! Wat een mooie stofjes en bandjes, die kunnen prachtig in die geweldige kast van jou! Prachtig dat borduurwerk, leuk om het "echte" te kunnen bewonderen, fijne dag
Lida

Anoniem zei

Wat een leuke trip,met als resultaat nieuwe stofjes e.d.Het geborduurde merklapje,was natuurlijk een onverwachte herkenning.Mooi hoor.Gr.truus

La Comtesse zei

All these things are beautiful jewels!
Loredana

marcella zei

wat een heerlijke dagen heb je gehad.Mooi Kelsch-linnen gekocht in Strassbourg zie ik en het garen in Kelsch kleuren. Daar kun je vast wel iets moois van maken. Parc Wesserling bezocht ik in september, ik heb daar ook zo genoten!
http://nuttigenfraai.blogspot.com/2011/10/dmc-in-parc-wesserling.html
Zo leuk om al die werkstukjes van DMC nu eens in het echt te kunnen bewonderen. Dan heb je ook nog twee kerstmarkten bezocht...geweldig!

Elma zei

Dat was genieten voor jullie. Niet alleen de winkels en het Museum van DMC. Ook in deze tijd heb je de mooie kerstmarkten.

Monica zei

Wat is dat een gezellig weekend geweest, en je hebt weer een leuke 'buit' meegebracht. gezellige kerstdagen

Bertie zei

Leuk dat jij en Erica een schitterende reis hebben gehad.
De aanwinsten zien er prachtig uit. En leuk dat de merklap te bezichtigen was, prachtige fotos van de DMC collectie.

liefdevoortextiel zei

Mooie lapjes gekocht, vooral dat rode met de letters!

Elza zei

Wat een geweldig weekend hebben jullie achter de rug.
Bedankt voor het meekijken.

paula zei

Heel leuk dat jullie zo'n geslaagd weekend hebben gehad! Het was gezellig , deze kennismaking met koffie drinken en ideeen uitwisselen. (In het Nederlands... doet best goed zo af en toe) Wij zijn benieuwd wat je van de Franse koopjes gaat maken.
Sterkte en groetjes,
Paula en Claudine

paula zei

Fijn dat jullie zo'n geslaagd weekend hebben gehad. Het was een leuke ontmoeting bij ons in Straatsburg. Doet weer goed om lekker op zijn Nederlands koffie te drinken en ideeën uit te wisselen.Nu maar afwachten wat je van de Franse inkopen gaat maken. Wij zijn benieuwd....
groetjes.... et à bientôt!
Paula en Claudine

De borduurvrouw zei

Wat heerlijk zo'n weekendje met een vriendin op stap en dan ook nog met je hobby bezig zijn! Zo te lezen hebben jullie het heerlijk gehad en wat leuk dat jullie Paula en Claudine hebben ontmoet.

petrashandwerken ..steekje voor steekje zei

wat een heerlijk weekend, Jeanny.. bedankt voor het laten meegenieten!
groetjes, Petra

Anoniem zei

Wat een enig weekend,als de laden nu maar niet gaan uitpuilen van al die aankopen.M.H.

Thuis Thuis zei

Wat heerlijk zo'n markt, nadeel is dat je overloopt van ideeën. (hoewel nadeel?) en de dagen zijn zo kort.Ooit hoop ik nog eens een schoolmerklapje te vinden.Geduld is een schone zaak.Ik heb weleens heel wat strengetjes blomstergaren gevonden !En de voormalig eigenaar hield van heel andere kleuren dan ikzelf, Hoe mooi is dat! Een geweldige aanvulling dus

Mirjam zei

Hallo Jeanny,
Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad. En zo super geslaagd ook met van die mooie aankopen. Heerlijk zoveel mooie lapjes en lintjes en bandjes bij elkaar.
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Guusje, zei

Wat een leuk weekeind hebben jullie gehad, dat moet genieten zijn geweest. Je hebt geweldig mooie aankopen gedaan.

Erna zei

Wat een heerlijk weekend moet dat geweest zijn Jeanny, en wat een mooie dingen heb je gekocht, zo helemaal jouw kleuren...
Liefs
Erna

Willy zei

Een vol en leuk weekend. Hier kun je nog volop van nagenieten. Mooie aankopen.
Fijne avond, groetjes

josé zei

Wat een mooie reis met Erica gezellig. En super aankopen heerlijk. Geniet nog lekker na, dit zal geweldig geweest zijn. Bij DMC enig.En de kerst markten heerlijk nog niks gezien. Volgend jaar maar weer eens.

Heerlijke foto's geweldige stofjes en bandjes. Ik had zo mee gewild in jullie tas en alles mee bekijken enig.

Geniet van je mooie aankopen !!

Liefs José ik geniet hier mee.

Hilda zei

Wat een heerlijke reis hebben jullie gehad. Daar kun je nog een poos van na genieten. Ooit komt mijn tijd om dit alles te bekijken.

marijna zei

Een goed besteed weekend zo te lezen. Mooie stofjes en lintjes gekocht! Wat zal je genoten hebben van de tentoonstelling. Niet naast de deur trouwens.

Oude lappen zei

Ja leuk dat jij nu deze keer mee mocht. Je ziet iedereen komt aan de beurt.
Mooie aankopen trouwens.

Vlijtige Handjes zei

Wat een snoepwinkeltje staat er op je blog ....heerlijk....

betty prins zei

Ik zit helemaal te smullen van jullie reisje naar de vogezen. Wat een prima adressen, parc Wesserling bezocht ik ook eens, fantastisch!
En dan al die kerstmarkten, wat een heerlijkheid!