vrijdag 23 september 2011

Een interview.

Gisteren kreeg ik bezoek van Boukje Mulder voor een interview voor in het blad Handwerken zonder Grenzen. Het interview zal komen te staan in nummer 168 van december/januari.

Toen de afspraak hiervoor werd gemaakt, kreeg ik tevens de vraag of ik een speldenkussentje wilde maken om bij dit artikel te plaatsen.
Na enig fantaseren en freubelen had ik twee exemplaren, waar we uit konden kiezen.

Het is het 'ene' geworden, dat zien jullie dus in HzG 168.

En het andere laat ik nu hier zien.Het is een speldenrolletje in bargello techniek en is in totaal 13 cm lang.

20 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Spannend een interview. En wat een schattig speldenrolletje. Dat maakt me heel nieuwsgierig naar het anders speldenkussentje.
Groeten,
Marian

petrashandwerken ..steekje voor steekje zei

wat leuk en wat 'n PRACHTIG speldenrolletje Jeanny,
ben érg benieuwd naar 't interview (en 't andere speldenkussentje natuurlijk) ;-)..
groetjes, Petra

Mirjam zei

Hallo Jeanny,
Wat een eer zeg, dat je in dat blad komt te staan. Hartstikke leuk hoor... Dit speldenkussen is heel mooi. Ben zeer benieuwd naar het andere exemplaar... Enne, dat kleed waar je dit kussen op hebt liggen, heb je dat ook zelf gemaakt? Dat is ook prachtig...
Ik wens je nog een heel fijn weekend,
Groetjes,
Mirjam

Jeanny zei

@Mirjam, ja het onderliggende hardanger kleed heb ik zelf gemaakt.

Anoniem zei

Jeanny, Boukje wist wel wie ze moest interviewen.Een terechte keuze en jouw werk zal pronken in HZG en de exemplaren zullen de deur uit vliegen.Weer eens heel chique!!!.M.H.

Elma zei

Wat zal Baukje Mulder haar ogen uit hebben gekeken bij het bezoek aan de "Merklapperie"
Wij kijken al uit naar nr. 168 van HZG.
Een patroontje van een speldenkussen is altijd welkom.

Annelies zei

Ik ga beslist kijken in nummer 168. Wat leuk !

Oude lappen zei

Wow superleuk hoor. Voor mij waarschijnlijk iets te moeilijk. Misschien kan ik het nog geleerd krijgen. We zullen zien.
groetjes

Marijke zei

Deze is al erg leuk, ik ben heel benieuwd naar de andere! Erg mooi deze techniek. Wat leuk dat je geintervieuwd wordt. Groetjes van Marijke

Hilda zei

Wat vreselijk leuk dat je geintervieuwd werd door Baukje van HZG. Zeer nieuwsgierig naar het andere speldenkussentje, deze die nu laat zien is ook erg mooi.Ik ben bang dat er extra HZG gedrukt moeten worden. We kijken met volle smart uit naar. december

marcella zei

wat een leuke nieuwtjes tref ik hier na mijn vakantie aan ;) een prachtige maar overvolle kast met bandjes en kantjes en lapjes, een mooi breiwerkje om zelf te proberen en een prachtig speldenkussentje in Bargello, het ziet er weer geweldig uit allemaal.

Elza zei

Dit speldenkussentje is al zo prachtig ik wacht rustig af wat voor schoonheid je voor HZG hebt uitgezocht.Leuk dat je in het blad komt.

Anoniem zei

Wat leuk om je werk in HZG terug te zien... ben heel benieuwd. En dat speldenkussentje met bargello is heel origineel.Nooir zoiets gezien!
Anny, rafelsenrozen

Bertie zei

Leuk Jeanny dat je een intervieuw krijgt met HZG, heb het blad niet zelf maar kijk bij mijn nicht die ze allemaal heeft, spannend!!
De spelden rol is fantastisch, Bargello geeft een prachtig effect en de foto's zijn erg leuk, mooi beertje en doosje:))
Lieve groet

jolanda zei

Wat leuk om op deze manier erkenning te krijgen voor je werk hé? Dit kussentje is al zo mooi... ben benieuwd naar het andere!
groetjes, Jolanda

Lida zei

Wat mooi! Ik makte er twee van een voorgekauwd patroontje, maar ben nog steeds van plan er zelf een te ontwerpen, nu ik deze zie weet ik het zeker dat die er nog komen moet! Vind het echt prachtig om te zien! Ben benieuwd naar de andere!
Groetjes
Lida

Jose zei

Op mijn tijdelijk adres vind ik je ook leuk !!!!! En wat lees ik HZG die zal ik beslist niet voorbij laten gaan.Zal hem tegen die tijd snel bij mijn boekhandelhalen.Gefeliciteerd een hele eer om er in te staan super leuk. Ze weten je wel te vinden geweldig !!! Genieten hier tot snel binnenkort.

Prachtig speldenkussen. Dit motief een quilt voor aan de muur ooit gemaakt. Ligt in een kast. Maar voor speldenkussen enig om ooit nog eens te maken.

Er word hier ook nog wat gedaan hoor.

Liefs ook voor Luc jose

Elma zei

HZG 167 zat gisteren in de brievenbus, meteen al het werk laten liggen en aan het lezen.
Ook in HZG staat al een patroon van de kerstballen. wat een succesboek.
Maar het artikel wat mij het meeste aansprak was van Tineke Tinbergen met medewerking van Eva Behrens die met haar handwerkkennis en van de Zweedse taal de vertaling op zich nam. Loes de Kleuver heeft de duidelijke tekeningen gemaakt.
Het is een patroon van sneewerk uit 1520. Een patroon om zo aan te beginnen.
Nu al weer uitkijken naar het volgende nummer. Een kijkje in de Merklapperie en als toegift een patroon van een speldenkussen.

Jeanny zei

@ Elma, dat artikel sprak mij ook enorm aan, ik kom ook in de verleiding om eraan te beginnen, echter...... niet alles tegelijk.
Het volgende nummer is voor mij heel spannend !!!!!!

Willy zei

Hej Jeanny,dit speldenkussentje is prachtig. Ik ben benieuwd naar het artikel en het bijbehorende speldenkussentje.
Ik was er even een week tussenuit en heb bij thuiskomst besloten dat er maar een nieuw blog moest komen. Je kunt me vinden op www.hejtjorven.blogspot.com over Zweden (en de rest van Scandinavië. Handwerk komt ook aan bod.
Groetjes