dinsdag 20 april 2010

Veel hele kleine steekjes.......

Nadat in juni 2009 mijn pronkrol van 10 meter gereed was, kwam al snel het idee om een mini pronkrolletje te maken. Door een artikel over miniatuur pronkrollen in Dolls House Nederland van augustus van datzelfde jaar werd ik nog meer geprikkeld.
Ik ben toen begonnen met het maken van enkele lapjes en heb ook een tussenzetsel (typische Schwälmer randje) gefabriceerd.

En zoals dat vaker gaat, dan komt er weer iets anders tussendoor of borrelt die drang om weer eens een echte merklap (of zelfs twee) te maken en verdwijnt het project in de "nog-te-doen"-la.

Daar kwam ik vorige week mijn reeds geborduurde lapjes, mooie zijden garens en nog-te-doen patroontjes weer tegen.Te zien zijn hier een merklapje, een Florentijns borduurwerk ook wel Bargello genoemd, ajour lapje, stoplapje en het tussenzetseltje.
Deze borduurseltjes heb ik gemaakt op 24-draads ongebleekte katoen en 19-draads zijden gaas. De borduurzijde is Soie surfine van Au ver a Soie, alleen het ecru is Soie 1003 (iets dikker) van hetzelfde merk.


Mijn lapjes mogen maximaal 33 mm. breed zijn, de hoogte kan variëren.

7 opmerkingen:

Bertie zei

Prachtige lapjes, en zo klein, wordt een prachtig project.

Erna zei

Wat een schatjes, ik sluit me bij Bertie aan,ziet er nu al leuk uit
Liefs
Erna

Ingrid zei

ach wat mooi , hier heb ik veel bewondering voor want ik kan alleen maar kruissteek !:)Dit wordt een super mooi project !

Miriam zei

Ziet er erg mooi uit, maar het lijkt me toch ook een hele klus om zo'n klein formaat een pronkrol te maken!

Elma zei

Met de centimeter op het beeldscherm probeer ik mij een voorstelling te maken hoe klein deze lapjes wel zijn. Wat gebruik je ook een prachtige zijde. Schitterend.
Elma

Saskia zei

33 mm., ongelofelijk! Petje af, hoor!

Marie-Antoinette zei

Weer prachtig werk Jeanny.