31 mei en 1 juni zijn weer de jaarlijkse Textieldagen.
Een beproefd recept voor een geslaagd dagje uit op het 10-jarig
jubileum van de Textieldagen
Verhildersum.
“Lekker, Textiel?” u leest het goed, dit jaar staan
de Textieldagen op Landgoed Borg Verhildersum te Leens op 31 mei en 1 juni in
het teken van voedsel, voedselbereiding en eetgewoontes. Met prachtig keuken-
en tafel textiel, vele creatieve patronen van cup cakes tot groentes, maar ook
breiwerken van dropveters en kantklossen met spaghetti. Laat u verrassen door
de wondere wereld van textiel en voedsel. Met informatie- en verkoopkraampjes,
demonstraties en workshops worden vele verschillende technieken, materialen en
eindproducten aan u gepresenteerd. Dus kom proeven, grasduinen en genieten van
dit 10-jarig jubileum van de Textieldagen!
Heeft u wel
eens een patchwork aardbei gemaakt? Een taart gehaakt? Of gebreid met
dropveters? Naast kleurrijke en speelse patronen, of mooi geborduurd
tafellinnen, is er nog veel meer te doen met de combinatie textiel en eten. Wist
u dat er diverse eetbare planten zijn die ook geschikt zijn voor het verven van
wol, of om stoffen van te maken. Ook etensresten kunnen een prachtig resultaat geven.
Sierraden met Engelse Drop, van vorken en van oud servies, kantklossen met
spaghetti, een lust voor het oog en misschien ook wel voor de mond!
Laat u
verrassen door de vele kraampjes, met technieken, materialen en prachtige eindproducten.
Zoals tassen, tijdschriften, sierraden, truien, maar ook vele patronen,
stoffen, wol, garen en andere fournituren. Raak geïnspireerd door de creatieve
demonstraties, of ga zelf aan de slag in de gratis workshops voor jong en oud,
die de hele dag door worden gegeven. Verzamel de vele recepten om zelf ook
zulke mooie dingen te maken! Er zijn bij deze jubileum editie weer vele oude
bekenden, maar ook originele nieuwe deelnemers.
De
textieldagen vinden plaats tegen het prachtige decor van Landgoed Borg
Verhildersum. Kom vooral ook op kraamvisite bij Edzard Tjarda van Starkenborgh
en zijn kersverse echtgenote Aleida, die in de borg de geboorte van hun zoontje
vieren. Schuif in het koetshuis aan en ontdek “De Rijke Smaak van de 19e
eeuw”. Neem de recepten mee en proef thuis de gerechten van vroeger. Heeft u
trek gekregen van al deze lekkernijen? In ’t Schathuys zijn ze u graag van
dienst met huis gemaakt gebak of een heerlijke lunch met streekgerechten.
Evenals vorige jaren zal ik weer samen met Elma uit Groningen tijdens deze dagen aanwezig zijn.
Lieve groet,
Jeanny.