woensdag 21 mei 2014

“LEKKER, TEXTIEL”.

31 mei en 1 juni zijn weer de jaarlijkse Textieldagen.

Een beproefd recept voor een geslaagd dagje uit op het 10-jarig jubileum  van de Textieldagen Verhildersum.“Lekker, Textiel?” u leest het goed, dit jaar staan de Textieldagen op Landgoed Borg Verhildersum te Leens op 31 mei en 1 juni in het teken van voedsel, voedselbereiding en eetgewoontes. Met prachtig keuken- en tafel textiel, vele creatieve patronen van cup cakes tot groentes, maar ook breiwerken van dropveters en kantklossen met spaghetti. Laat u verrassen door de wondere wereld van textiel en voedsel. Met informatie- en verkoopkraampjes, demonstraties en workshops worden vele verschillende technieken, materialen en eindproducten aan u gepresenteerd. Dus kom proeven, grasduinen en genieten van dit 10-jarig jubileum van de Textieldagen!

Heeft u wel eens een patchwork aardbei gemaakt? Een taart gehaakt? Of gebreid met dropveters? Naast kleurrijke en speelse patronen, of mooi geborduurd tafellinnen, is er nog veel meer te doen met de combinatie textiel en eten. Wist u dat er diverse eetbare planten zijn die ook geschikt zijn voor het verven van wol, of om stoffen van te maken. Ook etensresten kunnen een prachtig resultaat geven. Sierraden met Engelse Drop, van vorken en van oud servies, kantklossen met spaghetti, een lust voor het oog en misschien ook wel voor de mond!

Laat u verrassen door de vele kraampjes, met technieken, materialen en prachtige eindproducten. Zoals tassen, tijdschriften, sierraden, truien, maar ook vele patronen, stoffen, wol, garen en andere fournituren. Raak geïnspireerd door de creatieve demonstraties, of ga zelf aan de slag in de gratis workshops voor jong en oud, die de hele dag door worden gegeven. Verzamel de vele recepten om zelf ook zulke mooie dingen te maken! Er zijn bij deze jubileum editie weer vele oude bekenden, maar ook originele nieuwe deelnemers.


De textieldagen vinden plaats tegen het prachtige decor van Landgoed Borg Verhildersum. Kom vooral ook op kraamvisite bij Edzard Tjarda van Starkenborgh en zijn kersverse echtgenote Aleida, die in de borg de geboorte van hun zoontje vieren. Schuif in het koetshuis aan en ontdek “De Rijke Smaak van de 19e eeuw”. Neem de recepten mee en proef thuis de gerechten van vroeger. Heeft u trek gekregen van al deze lekkernijen? In ’t Schathuys zijn ze u graag van dienst met huis gemaakt gebak of een heerlijke lunch met streekgerechten.

Zie voor een impressie van het evenement van 2013 het volgende filmpje. 

Evenals vorige jaren zal ik weer samen met Elma uit Groningen tijdens deze dagen aanwezig zijn.

Lieve groet,
Jeanny.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammie, wat eensmakelijk idee! Anny van rafels en rozen.

Villa Zeezicht zei

Wat een origineel thema, dat lijkt me leuk om te zien! En lekker ;)!

Mirjam zei

Hoi Jeanny,
Dat moet toch wel heel erg leuk zijn, zulke textiel dagen. Het is voor mij te ver weg en ik heb de 31ste al een heel leuke creatieve afspraak, dan hebben we weer een haak- breimiddag met de tantes, zussen en nichtjes...
Ik wens je een heel fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam

Truus zei

Wie weet zien we elkaar dit jaar op Verhildersum als er niets tussenkomt.
Lijkt me erg leuk dit thema.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Margriet zei

Hoi Jeanny,
Bedankt voor je uitgebreide informatie over de Textieldagen. Jij weet meer dan wij wat er zoal te zien en te doen is. Maar misschien komt het nog in de plaatselijke krantjes te staan ! Ik hoop het maar. Ik zie je in ieder geval zaterdag, zondag sta ik in de catering. (dit keer niet in het breicafé, zoals vorig jaar).
Lieve groet Margriet

Anoniem zei

Hoi Jeanny,
Het kan niet anders dan dat dit hele mooie dagen moeten worden.
Van vorig jaar kan ik me het enthousiasme nog herinneren.
Ik wens je alvast heel veel plezier.

Liefs, Gerry

Hobbyrita zei

Helaas zal ik er niet bij zijn, het is te ver weg en ik heb al andere plannen. Maar het ziet er weer leuk en interessant uit!
Grtjes, rita.

Monica zei

Mmmm dat ziet er heel aantrekkelijk uit, Ook jouw enthousiaste beschrijving van de activiteiten op de textieldagen doet mij smullen. Helaas een beetje te ver vanuit Frankrijk, maar ik wens jullie heel veel succes en plezier.