donderdag 2 juni 2011

Proekje 2 !

Weer een logje van Gonny.

Zie hier het titelblad van mijn boekje, met binnenblad.Het titelblad is mijn trots, voorlopig. Daar kan ik mee komen aanpronken bij een potentieel aanstaande schoonmoeder. Het binnenblad niet: dat oogt rommelig. Het was, achteraf bezien, mooier geworden als ik alleen de kleine schrijfletter gebruikt had én als ik de letters anders op de lijnen van het stof had gepositioneerd.
Het alfabetje had ik al eerder op mijn reizen over het internet gevonden toen ik speciaal op zoek was naar een kleine schrijfletter om een lange tekst op een stoplap te borduren. Dit alfabet was perfect en de letters borduren ook lekker weg. Omdat het de kleinste schuine letter is die ik kon vinden heb ik hem ook voor mijn boekje gebruikt. Op 10 draads stof valt het echter behoorlijk groter uit dan op die 13,5 draden van de stoplap.Voor ik begon met borduren had ik de lap bandlinnen enthousiast alvast in vier gelijke stukken geknipt: twee stukken voor het titelblad en twee voor het achterblad. Had ik dus niks meer over voor de rug van het boekje. Een nadeel dat een voordeel werd toen ik bedacht dat ik zo ook niet gebonden ben aan een vooraf bepaalde omvang van het boekje. Ik kan het zo dik maken als ik wil. Het probleem van de binding los ik later wel op.Met het zoompje aan de boven- en onderkant van het bandlinnen verloor ik in totaal vier regels hoogte. Dat verlies aan hoogte heb ik weer goed gemaakt door de omtrek af te werken met hedebo boogjes. Met behulp van de halfronde hedebopin zijn ze allemaal even groot geworden. Ik pronk graag met die boogjes. Ik heb nog even gepiekerd over een tweede rij boogjes alleen om het plezier van het maken er van. Maar dat vond ik toch té frivool voor zo’n kloek boek als dit moet worden.
Aan de korte kant zijn het er negen, een mooi ongelijk aantal. Ik ga die boogjes gebruiken om de pagina’s op een of andere manier aan de kaften te bevestigen.

7 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Wat een schattig boekje. Ik vind de boogjes heel leuk erbij.
Groeten, Marian

josé zei

Gonny prachtig patronen boekje !! Ja door geweldig Advies van Jeanny tot stand gekomen.

Ik weet er alles van, altijd fijn om door Jeanny geholpen worden.

Lief boekje geniet er maar fijn van.

Jeanny zo geef jij mooie dingen door aan anderen.

Liefs José

Elma zei

Wat wordt dit een prachtig "proekje".
De "dikke van Dale" maar dan in het klein.

Bertie zei

Het boekje wordt prachtig, de hebedo randjes zijn heel mooi rond het kaftje:)) ben benieuwd naar het vervolg:))

Tania zei

Wat een schattig boekje. Je boogjes maken het helemaal af.

Petra zei

dat ziet er súper MOOI uit..
ben benieuwd naar de volgende "bladzijde"!
groetjes, Petra

zenuwpees zei

Uwe blog is heel mooi.Groetjes van Marie-Claire